Tuesday, May 22, 2007

90'larda Turk Pop Muzigi

"Tarihteki Delikanlilar" serisi gibi yeni bir seriye baslamaya karar verdim.

Bazen bloglarda denk geliyorum, nostaljik sarkilara yer veriliyor, eski guzel gunlere, gencligimize bir yolculuk yapiyoruz. Ben de herkes tarafindan Turk Pop'unun altin cagi olduguna inanilan 90'larda cikmis sarkilarin klipleriyle, ara sira karsiniza cikmaya karar verdim.

Bu calismamda bana destek veren YouTube'a burdan sukranlarimi sunarim. Lutfen sizler de akliniza gelen sarkilarla bu projeye destek verin 90'lar gencleri. Boylece sonraki nesillere aktaracak bir hazinemiz olsun.

Disclaimer for foreign visitors: To play the folowing video is completely at your own risk. In case you play and watch the video, you should be aware that the things you will be seeing are from a dark era (the 90's) for Turkish pop music.

I strongly recommend you not to watch this video. If you do watch the video, do not have prejudice against any Turkish person you might come across with in the future.

Bu serinin ilk sarkisi Tayfun Duygulu'dan Hadi Yine Iyisin.

Blokflutle calabiliyordum bu sarkiyi.

Mekan galiba Istanbul'da Fenerbahce'de yer alan Pyramid isimli yer. Simdi yikildi Pyramid.

7 comments:

Diego said...

Ahmet Cihat'in baska bir blogda bu kliple ilgili yorumu varmis meger. Bakalim ne demis..

"Bu klipte yakalanacak bircok guzellik var. Oncelikle mekanlari bir irdeleyelim, ana mekan bir zamanlar ruyalarimizi susleyen Atakoy Fame City, ayrica bir kayit studyosu ve Tayfun kasetleri dolu bir vitrine sahip bir kasetcide de Tayfun'un inanilmaz mimikleri ile usslenmis yakin planlar var. Tayfun'un muah sesi cikararak daha cok gol atmis fotbolcularin (saclar da bu dogrultuda bir izlenim veriyor) seyircilere yolladiklari opucuk tarzinda da olsa Tarkan'dan once turk Pop muzigine sarkida opucuk kavramini soktugunu ve bu baglamda ne kadar ilerici oldugunu da belirtmek lazim. Son olarak simdiki popcularin tersine Tayfun'un ne kadar alcak gonullu oldugunu klibin basinda yuvarladigi bowling topu'nun strike yapamamasindan anliyoruz..."

onurka said...

Ayrica daha yeni yeni Kurtlar Vadisi gibi hi-tech dizilerde gordugumuz sanal reklam uygulamasi bu klipde video oyunlari devi SEGA icin kullanilmis.

myagli said...

Sozleri hala ezberimde...

Ahmet C. Toker said...

atma mehmet atma!

daha 1 gun once gordugun kizin adini hatirlamion. bunu mu hatirlayacaksin.

Diego said...

mehmet yagli aska asik.. kizin adi gercek askin yaninda o kadar kucuk bir detay ki...

Ahmet C. Toker said...

kaybedenlerin yaninda olanlarin kardesligi

Ahmet C. Toker said...

hep pop muzigin yuz karalarini mi gostereceksin?

http://www.youtube.com/watch?v=rdxvxUVF6SM

Tarkan - Kis Gunesi