Friday, January 26, 2007

2007 Avustralya Acik

2007 Avustralya Acik Turnuvasi finali belli oldu. Erkekler finali pazar gunu Roger Federer (Isvicre) ile Fernando Gonzalez (Sili) arasinda oynanacak. Ne yalan soyleyeyim kadinlar finalinin kimler arasinda oldugunu bilmiyorum bile , pek umursamiyorum.

Finale gelmeden once iki finalistin oynadigi yari final maclarinin sonuclari cok ilginc. Federer, Roddick'i (ABD) 6/4 6/0 6/2'lik 3 set ile gecti. Gonzalez ise Haas'i (Almanya) yine 3 sette 6/1 6/3 6/1'le eledi. Ilginc olan, bir Grand Slam turnuvasinin yari final maclarinin bu kadar farkli sonuclanmasi. Turnuvanin sonlarinda -hem de grand slam- herkes cekisme beklerken, Gonzalez ile Federer rakiplerini ezip gectiler. Bu ikilinin ilk tur maclari bile bu kadar rahat gecmemisti.

Bu arada Federer finale gelene kadar set kaybetmedi (inanilmaz bir basari) ve eger finalde de set kaybetmezse 73 yillik bir rekoru egale etmis olacak.

Rakiplerini bu kadar rahat eleyen hatta ezip gecen bu ikilinin oynayacagi final umarim cok cekismeli gecer, 5 set surer, 5 saatte biter, herkes tenise doyar.

2 comments:

Diyavol said...

Hatırlarsınız ki dünya kupası sırasında brezilyayla ilgili bir tahmin yürütmüştüm ve bu tahmin tutmuştu.

şimdi benzer bir tahmin yapacağım

gonzalez toplamda 8 oyun olabilsin, ben bir daha tenis maçı izlemem. set alamayacağı garanti zaten, 8'i bölüştürün işte 6-3 6-3 6-2..

8 bile fazla olmuş aslında.

Diego said...

Ali'nin Brezilya ile ilgili tahminini hatirliyorum.. sanirim Gonzalez alacak finali Ali boyle diyorsa eger.