Monday, January 29, 2007

Eski Dostlar (TRT vari)

Bu 2 fotoyu bilgisayari temizlemeye calisirken buldum. Nereden gelmisler hic hatirlamiyorum (Resimleri Aylin yollamisti, Ali hatirlatti).

Bu fotografta 80'lerin sonlarindaki, Galatasaray'in gecit vermez defansini goruyorsunuz. Solda "Rambo" Yusuf Altuntas, onun yaninda "Centilmen" Cuneyt Tanman (Kaptan) ve kucaklarinda Bulent Korkmaz.. Yusuf'un gomlegini ve Bulent Korkmaz'in geyikli kazagini "o zamanlar moda oyleymis" diyerek gormezden gelelim. Biyiklar ve saclar ise muhtesem.

Bu fotografta ise en solda Erhan Onal, onun yaninda Cuneyt Tanman ve en sagda Bulent Korkmaz var. Arkadaki ise kaleci Zoran Simovic. Erhan'in at hirsizi imajini Alamanciligina veriyorum (Ahmet Cihat alinmaz umarim).

Bu kadro varken ben kucuktum, herhalde 6 yasinda falandim.. O zamanlar sanki daha guzeldi futbol. Maclar gunduz olurdu, mac devam ederken canli roportajlar olurdu, kluplerin "store"lari yoktu, hatta futbolcularin isimleri bile daha "futbolcu ismi"ydi: Erhan, Cuneyt, Bulent, Yusuf, Simovic vs.. Simdi ise Can, Volkan, Arda, Burak, Inamoto var.

6 comments:

Ahmet C. Toker said...

Her iki fotografta da Cuneyt Tanman klasini ortaya koymus. Ozellikle ilk fotografta kiyafeti ile o zamanlarin en iyi giyinen futbolcularindan oldugu belli. Bulent'in kazaginin bir kucugu bende vardi o yillarda. Ama Bulent Abi gibi kazagi icime sokup uzerine de kemer baglamiyordum.

Ama beni dusunduren nokta ilk fotograftaki kreatif zeka. Acaba hangi gazete haberi icinde kullanildi bu fotograf. Bilirsiniz Turk basininda temali fotoroportaj gelenegi vardir. Her gelen yabanci hoca ya da futbolcuya "Bogazin sultani" temasiyla sultan kiyafeti giydirip kapali carsiya goturmek, gol kralligina oynayan oyuncuya kafasina tac takip sehzade kiyafeti giydirmek bu gelenege ornektir. Acaba hangi tema ile Bulent Abi'yi kucaga aldirmislar?

Bu tarz fotograflara baska bir ornek de bizim Kucuk Ali'nin Milne'yi almaya yeltenen Fenerbahce'ye nah alirsiniz diyerek hareket cektigi fotograftir.

Herseyin samimi oldugu o yillari ozlemeyen yoktur sanirim...

Diego said...

bahsettigin fotoyu bloguna koysan da herkes gorse Ahmet.. ayabnci arkadaslarin ne diyecek acaba.. bu arada o fotografta Metin veya Sifo'nun elinde bira var.

Ahmet C. Toker said...

Yabanci arkadaslarimin hepsi anlamaz. Ucun biri olarak da tabir edilen o hareket sadece Sirbistan ve Yunanistan'da biliniyor.

ssdd said...

bak ankaragücü ne hala abdülrahman, sedat1, sedat2, ali, devran, mustafa gibi gerçek futbolcu isimlerine sahibiz

ayrıca store'umuz da yok bu arada kombine kartımız da yok
en has duygulara sahip insanların takımıyız.

Diego said...

Hakikaten yahu.. forza Ankaragucu.. alemin krali sensin Ankara.. bir de du hast mich Ankaragucu!

Ahmet C. Toker said...

92-93 sezonunda,
Iki takim sampiyonluk yolunda,
Hatirla ne oldu Ankara'da,
8-0'i unutma...

Bu Ankaragucu kardes takim aramaya meyillidir. Bur-sa-li-yizspor la birlestiler gecen hafta, Galatasaray'la da kardes takim olurlar sen istersen Dieogo.