Thursday, April 5, 2007

Curling

Ne idugu belirsiz bir oyun bu curling, bir turlu spor diyemiyorum. Az once Eurosport'ta gecen yorumlar:
- Norvec curling takimi en sismandan en zayifa dogru siralanmis
- Norvec takiminda 20 seneden az suredir curling oynayan oyuncu yok (oley! insanda peygamber sabri olmasi lazim)

12 comments:

Diyavol said...

Bu curlinge buz üstünde satranç derler. Tv başından küçümseyici bakışlarla izlenen sporcular aslında bir nevi Kasparov, bir nevi AliHa..

Can said...

pokeri spor olarak gösteren ve izleten eurosport un curling denilen "spor" hakkında böyle yorumlara yer vermesi gayet doğal

aysenaz said...

tekrar ediyorum bilardo ne kadar sporsa curling de o kadar spordur.

Ozan Korkmaz said...

Mükemmel bir spor curling.
Ayrıca Texas Hold'em bir spordur, beynini çalıştırıyorsun, içgüdülerine güveniyorsun, kazanıyor ya da kaybediyorsun. Evet poker bir spordur.

zeynep said...

O zaman satranc da mi bir spordur? Ya da tavla?

Diego said...

Ozan'a katilmiyorum, bence sporda fiziksel bir efor sarfetmek de gerekiyor. Vucudunu belli bir disiplin icinde egitmen gerek.

Ahmet C. Toker said...

seckin bu muhabbeti seninle hindistan alt kitasinin en populer sporu olan kabbadi icin de yapmistik. sen bana spor olmasi icin gerekli sartlari saymistin, ve ben de kabbadi'nin sana spor oldugunu kanitlamistim.

http://www.doha-2006.com/gis/menuroot/sports/Kabaddi.aspx-id=KA.html

Ayni seyi curling icin de yapalim.

Ayrica eksisozluge birkac ay once curling ile girdigim entryi yenilemek istiyorum:

"hakkinda yapilan acimasiz elestrilere ragmen strateji, el becerisi, nisan yetenegi, hiz gibi sportif kavramlari barindiran izlemesi zevkli spor. garmisch'te yapilmakta olan avrupa sampiyonasi bana haril haril curling supurgesi ve curling ayakkabisi arattirmistir. norvec, isvicre, almanya, ve iskocya gibi devleri karsikarsaya getiren bu sampiyonanin bos tribunlere oynanmasi alman sporunun ayibidir..."

Ahmet C. Toker said...

Kabbadi linki tam cikmamis, yeniden veriyorum:

http://doha-2006.com/gis/menuroot/sports/Kabaddi.html

Diego said...

ben Ozan'a katilmadigimi poker'in spor oldugunu dusunmesi konusunda soyledim. Curling bence tartismaya acik. Yanlis anlasilma olmasin.

Can said...

curling i izledim en azından kol kasların çok gelişebilir yani fiziksel bir efor sarfediyorsun ama pokere spor demek bence tenis,kayak,futbol vb. sporlara karşı bir ayıptır.

Ozan Korkmaz said...

Çok acımasız eleştiriler olmuş texas Hold'em için.
Poker izlemesi ve oynaması en zevkli şeylerden biridir bence. Aldığı rating emin olun ki bir çok spor dalından daha fazladır.
Turnuvası yapılıyor, seyirci çekiyor, mücadele var, insanlar kazanmak için idman yapıyor, kas çalıştırmasa da beyin çalıştırıyor, oynamak için yetenek lazım, belirli kuralları var, daha ne olsun?

Ray Kinsella said...

texam hold`em e uzanan eller -tereddütsüz söylüyorum- bir bir kırılır. Ulu önderin de dediği gibi ben sporcunun zeki, çevik ve blöfü görenini severim.